Over ons

Over ons

Ons verhaal

Domein Laagland is opgericht in 2014 door enkele ondernemende wijnliefhebbers uit de streek. Er werd een VZW opgericht en een terrein gepacht van de familie Byl-Martens. De wijngaard is gelegen aan het einde van de Dellaertsdreef in Sleidinge. VZW Domein Laagland is een echt wijnliefhebbersproject met meer dan 150 leden.

Domein Laagland heeft 1500 wijnranken. Om het terrein optimaal voor te bereiden op wijnbouw, werd het terrein bewerkt met champost en daarna diepgefreesd.
De aanplant gebeurde op zondag 26 april 2015. Het is een mix van de druivensoorten Johanniter, Cabernet Cortis en Monarch. Het resultaat zag er na een paar maanden verbluffend uit. Dit door intensief onderhoud en opvolging van het terrein met de hulp van alle bestuursleden en vrijwilligers.

betekenis van Domein Laagland

De naam LAAGLAND verwijst naar de straatnaam DELLAERTSDREEF. Dellaert is de samenvoeging van twee oude Vlaamse woorden namelijk delle en aert. Delle heeft twee betekenissen: Het betekent enerzijds een slechte vrouw en anderzijds een lager gelegen stuk grond. Delle staat dus voor laag en aert voor land. Zo werd er een mooie naam gevonden voor dit uniek project.